З 8 червня вводиться новий порядок відключень світла: графік для Закарпаття

Сьогодні оператори самостійно забезпечуватимуть введення черг відключень електроенергії.

З 8 червня в Україні діятиме новий порядок відключень електроенергії, що дозволить збільшити кількість годин зі світлом. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко під час Години запитань до уряду у Верховній раді, пише Главком.

«Починаючи з суботи буде введений новий порядок в тестовому режимі застосовування графіків погодинних відключень, який буде давати уже доведений ліміт, наскільки треба буде розвантажити в певній області певним операторам системи розподілу», – сказав заступник міністра енергетики України.

Власенко пояснив, що оператори самостійно забезпечуватимуть введення черг відключень для того, щоб забезпечити вищезгаданий ліміт. Він додав, що такий підхід повинен зменшити кількість черг відключень, що дозволить збільшити кількість годин, коли є світло.

До слова, з 1 червня 2024 року єдиний тариф на електроенергію для населення буде становити 4,32 грн/кВт*год.

Як повідомляє Закарпаттяобленерго,  застосування графіків – вимушена міра після масових ракетно-дронових атак, які суттєво пошкодили енергетичну інфраструктуру країни. Графіки застосовуються виключно за вказівкою диспетчера НЕК «Укренерго».

Для перевірки своєї черги та застосування того чи іншого виду обмежень в електропостачанні ПрАТ «Закарпаттяобленерго» пропонує використовувати:

Чат-бот в Telegram: https://t.me/zakarpatenergybot

Чат-бот у Viber: https://chats.viber.com/zakarpatenergybot

Також з’ясувати свою чергу можна за посиланням: https://zakarpat.energy/…/break-in…/schedule

ЗакарпатПост