На Закарпаття намагалися завезти партію незадекларованих товарів для вейпінгу

9 червня, на митному посту «Ужгород-автомобільний» посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці задокументували одразу 2 протоколи через незаконне ввезення на митну територію України товару без декларування.

Майже 360 шт флаконів з рідиною для електронних сигарет у фабричній упаковці різних торгових марок митники виявили під час перевірки багажного відсіку мікроавтобусу в одній із картонних коробок. Хоча до проведення митного контролю водій, 67-річний житель Закарпаття, обрав «зелений коридор», вдаючи добропорядного громадянина, який дотримується вітчизняного законодавства. Ще й усно запевняв, що не переміщує товару, загальна вартість якого понад 500 євро і потребує обов’язкового декларування та сплати митних платежів.

Зрозумівши, що «встряг» у неприємності, чоловік «скинув» провину на малознайому особу, яка в Словаччині ніби-то передала коробку з товаром для перевезення в Мукачево.

Тож, за недекларування товарів, які переміщувались через митний кордон України, відносно закарпатця складено два протоколи за статтею 471 Митного кодексу України.

Не задекларовані флакони з рідиною для вейпів у фабричній упаковці, в асортименті (239 шт без вмісту нікотину і 100 шт з нікотином) торгових марок: «RIOT PUNX», «DINNER LADY» та «ELFLIQ», без марок акцизного збору України вилучено. Їх остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт. Крім того, митниця скерує повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за статтею 204 ККУ, повідомляє Закарпатська митниця.

Довідково: З 1 липня 2023 року в Україні діє обмеження на ввезення рідин, смак яких відрізняється від смаку тютюну. Згідно з цими правилами, не можна ввозити в країну заправки до вейпів в резервуарах об’ємом більше 10 мл Зазначимо, що перевищення цих норм призводить до штрафних санкцій.

ЗакарпатПост