Сьогодні 9 років Національній поліції України

Сьогодні, 4 липня, в Україні відзначають День Національної поліції.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

У 2024 році це вже дев’ята річниця свята, однак святкують його саме 4 липня лише з 2018 року, коли п’ятий президент Петро Порошенко підписав відповідний указ про зміну дати святкування, повідомляє телеканал Прямий.

У 2014 році після Революції Гідності в Україні постала гостра потреба у проведенні реформи правоохоронної системи. Восени 2014-го представили ідею реформування Міністерства внутрішніх справ, де передбачалась поява в країні замість міліції Національної поліції.

2 липня 2015-го парламент ухвалив закон «Про Нацполіцію», згодом на Софійській площі у столиці склав присягу перший штат української поліції. Далі запровадили поліцію у Львові та Одесі. Згодом проєкт охопив всю Україну. На це пішов цілий рік.

4 квітня 2018 року указом Президента України № 97 внесено зміну до попереднього указу, яким встановлено, що День Національної поліції України відзначається щорічно 4 липня — на честь події 2015 року, коли перші патрульні поліціянти прийняли першу присягу на Софійській площі у Києві.

«У кожному місті, районі, громаді — ви разом з громадянами. Оберігаєте спокій, захищаєте людей та державу. Подекуди ціною власного життя. Вічна памʼять і слава кожному працівнику Національної поліції, хто поклав своє життя за Україну.  Поліцейські разом з іншими підрозділами системи МВС щодня стоять на варті безпеки та правопорядку, – повідомив Міністр МВС Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ України подякував кожному і кожній за зміцнення безпеки та стабільності нашої держави, за внесок у майбутню Перемогу.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *