«Заробляли» до $500 на одному закладі: на Закарпатті викрито інспекторів ДСНС на вимаганні хабарів

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури на хабарі викрили діючого та колишнього інспекторів підрозділу ГУ ДСНС України в Закарпатській області. Їм вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.

потрібні працівники комплексне розміщення реклами групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 222 50 50, вайбер

У ході слідства встановлено, що підозрювані налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від підприємців за сприяння у погодженні дозвільної документації. Вона мала засвідчити відповідність матеріально-технічної бази кафе вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.

«Вирішення питання» щодо оформлення та подальшого отримання необхідних декларацій для одного закладу складало до 500 доларів США.

Протягом червня-липня цього року співробітники місцевого підрозділу ДСНС неодноразово зв’язувалися із представником кількох кафе та встигли одержати від нього 700 доларів США. Днями при передачі решти суми – 800 доларів США – одного з фігурантів викрили та затримали. Йому вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 242 тис. грн застави.

Варто зазначити, що затриманий звільнився з органів ДСНС України в цей період, тож підприємцям повідомляв, що відповідальним за подальшу «співпрацю» буде його колега – інший підозрюваний інспектор. Йому найближчим часом також оберуть запобіжний захід.

Досудове розслідування злочину триває. Його за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост