Чинадіївська громада попрощалася із Героєм Іваном Чорієм

Чорій Іван Васильович: Герой, який віддав життя за Україну.

У середу, 10 липня, жителі Чинадіївської громади висловили свою глибоку скорботу та незламний біль під час прощання зі своїм земляком, молодим Героєм Чорій Іваном Васильовичем. Сотні людей, тримаючи квіти в руках, створили «живий коридор» вздовж дороги, проводжаючи його в останню путь.

Чин похорону Героя України відбувся у Свято-Вознесенському храмі села Лецовиця.

З благословення керуючого Мукачівської єпархії Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського у співслужінні духовенства єпархії очолив Преосвященний Іларій, єпископ Свалявський.

Як повідомляє Чинадіївська селищна рада, захиснику було всього 23 роки. Він гідно та відповідально ніс службу і мав багато планів на майбутнє, яким не судилося здійснитися.

Гірко й боляче усвідомлювати, що кращі сини України йдуть у небесне військо. Такою високою і страшною є ціна нашої свободи.

Іван був сильним, чесним та сміливим. Понад усе він любив свою Батьківщину, рідне село. Мріяв повернутися додому з Перемогою. Ми завжди будемо пам’ятати Івана і кожного героя, який віддав своє життя за нашу свободу. Ми у вічному боргу перед батьками, які виростили мужніх та сміливих патріотів.

Вічна шана та світла пам’ять Герою!

фото Чинадіївської селищної ради

ЗакарпатПост