У Закарпатському музеї народної архітектури відкрили фотовиставку «Незламність в об’єктиві»

Перед офіційним відкриттям учена секретарка Донецького обласного краєзнавчого музею, кураторка виставки Оксана Муравська провела відвідувачам екскурсії та розповіла про світлини.

zakarpatpost.net новини, яким довіряють

Далі з вітальними словами виступили перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета та директор департаменту культури Закарпатської ОДА-ОВА, заслужений артист України Євген Тищук. Вони наголосили на важливості показу такої експозиції у нашій області, аби відвідувачі музею побачили війну зблизька, за допомогою авторських фото. Також по аудіозвʼязку привітала присутніх директорка управління культури і туризму Донецької ОВА Вікторія Точена – вона подякувала закарпатцям за прийом виставки та розповіла про ідею її виникнення.

Експозиція фіксує злочини російських окупантів на українській землі, показує стійкість і мужність захисників України, єдність і силу суспільства у спротиві російській агресії, жагу до життя та віру у перемогу над загарбниками.

Загалом зібрано понад 1000 світлин. В Ужгороді ж представлено 84 з них. Зокрема, фото демонструють діяльність українських військових з різних підрозділів, рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій, поліцейських Національної поліції України в Донецькій області, медиків, волонтерів, усіх, хто проявляє незламність у боротьбі з оккупантами, інформує Департамент культури Закарпатської ОДА

ЗакарпатПост