Через теплу повітряну масу з Аравійського півострову, на Закарпатті 12 липня до 36 тепла

Попередження про стихійні та небезпечні метеорологічні явища, різкі зміни погоди.

За інформацією Закарпатського центру з гідрометеорології, протягом 12-13 липня на більшій частині території Закарпатської області очікується висока (4 клас) та надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека.

З утриманням теплої повітряної маси, яка надходить з Аравійського півострову, та впливом потужного блокуючого антициклону, протягом найближчого тижня по території Закарпатської області буде спостерігатись спекотна переважно суха погода, внаслідок чого відмічатиметься ускладнення агрометеорологічних умов для сільськогосподарських культур.

Очікується зниження запасів продуктивної вологи в грунті, місцями в низинних районах області до незадовільних значень. 12-13 липня очікується перевищення максимальних добових значень температури повітря у м. Ужгороді за весь період спостережень на 2-3°.

Завтра, 12 липня, по Закарпатській області мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та вранці в горах подекуди туман. Вітер південно-східний 3-8 м/с. Температура повітря вночі 16-21° тепла. вдень 30-35°, в горах місцями 24-29° тепла.

ЗакарпатПост