Які питання вирішували сьогодні на сесії ужгородські депутати

Депутати Ужгородської міської ради сьогодні підтримали проєкт рішення сесії «Про зміни до Програми підтримки підприємництва та релокації бізнесу в м. Ужгород на 2023-2025 роки».

Зокрема, заходами  та завданнями програми передбачено компенсацію частини вартості придбаних альтернативних джерел енергозабезпечення за рахунок коштів місцевого бюджету на загальну суму 5 мільйонів гривень у 2024 році.

Компенсація буде надаватися суб’єктам господарювання у розмірі до 50 відсотків від вартості придбаних засобів альтернативної енергії, що не перевищує 50 тис. грн.

Зміни до Порядку встановлення ставок орендної плати в Ужгороді за земельні ділянки, які перебувають у розпорядженні Ужгородської міської ради, підтримали сесії. Рішення вступить у дію із 1 січня 2025 року. Рішення має забезпечити:

– зростання ефективного використання земельних ділянок, які знаходяться в оренді;

– збільшення надходжень до бюджету;

– забезпечення можливості сплачувати орендну плату за земельні ділянки за обґрунтованими ставками з урахуванням диференціації за видами цільового використання земель;

– упорядкування відносин між землекористувачами та органом місцевого самоврядування з питань орендної плати за користування земельними ділянками.

Депутати також внесли зміни до Програми фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення Ужгорода на 2024-2025 роки. У новій редакції Програми збільшено граничну вартість наданих медичних послуг одному пацієнту, що підлягають оплаті за договором – вона становитиме  24952,54 гривні.  У Програмі вказані середні витрати на одного пацієнта. Встановлені зміни забезпечать безоплатне зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

625 тисяч гривень на виплату одноразової матеріальної допомоги ще 9 членам родин ужгородців –  загиблих Захисників України, а також  трьом представникам сімей військовополонених та безвісти відсутніх Захисників спрямують із бюджету  Ужгорода. Таке рішення підтримали сьогодні на черговій сесії Ужгородської міської ради.

ЗакарпатПост