На Тячівщині викрили зловмисників, які незаконно переправляли через кордон

Співробітники кримінальної поліції Тячівського районного відділу поліції у співпраці з працівниками Мукачівського прикордонного загону в ході відпрацювання оперативної інформації попередили незаконне переправлення через держкордон України групи чоловіків мобілізаційного віку.

Було встановлено, що причетними до організації злочину є житель села Липча Хустського району, його син та односелець. Свої послуги зловмисники оцінювали від 5 до 9 тисяч доларів США з однієї особи.

За ці гроші фігуранти поселяли своїх клієнтів до готелю, де проводили інструктажі щодо подальшого переправлення. Потім автівками транспортували їх в максимальній близькості до лінії кордону. Іншу частину маршруту, що вела до річки Тиса, вздовж якої і проходить кордон, долали пішки у супроводі одного зі зловмисників. В разі успішного перетину гірської водойми, чоловіки потрапляли до Румунії.

Фігурантів злочину впіймали саме під час спроби переправити таким чином пʼятьох військовозобов’язаних чоловіків. У ході огляду місця події поліцейські вилучили транспортні засоби та мобільні телефони. На усіх громадян прикордонники склали адміністративні протоколи за статтею 204-1 КУпАП та помістили  їх до пункту тимчасового тримання ДПСУ.

Слідчі поліції за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. У справі триває досудове розслідування.

За скоєне трьом зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост