Творець контрабандних сховків в авто потрапив на «гачок» закарпатських митників

Громадянин Євросоюзу, повертаючись з України, вирішив підзаробити на перепродажі тютюнових виробів. З цією метою він «нашпигував» свій автомобіль понад 3600-ма пачками сигарет, однак «прогорів» на Закарпатській митниці. У результаті – втратив не лише контрабандний товар, а й автомобіль, «влетівши» на чималеньку суму.

Покидаючи територію України сьогодні вночі, 70-річний поляк на митному посту «Астей» свідомо скерував своє авто марки «Renault Kango» у «зелений коридор», чим заявив про відсутність прихованих від митного контролю товарів.

На підставі наявності ознак облаштування товарів у спеціально виготовлених сховищах або використання інших способів, що утруднюють їх виявлення, митники вирішили провести поглиблений огляд транспортного засобу. На уточнююче запитання інспекторів-пошуківців іноземець стверджував про відсутність будь-яких прихованих предметів.

Втім, ретельна перевірка автомобіля вказала на використання громадянином Польщі спеціально виготовлених сховищ та конструктивних порожнин салону іномарки для переміщення прихованих 3630 пачок тютюнових виробів з марками акцизного збору України торгових марок «West Red», «West Silver» і «Lucky Strike».

Так, демонтувавши обшивку днища салону, митники дістали з двох отворів тайника одну частину цигарок, решта – була прихована за декоративною обшивкою боковинок задньої частини транспортного засобу.

За даним фактом співробітниками Закарпатської митниці складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 статті 483 МКУ «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю». Санкція передбачає накладання штрафу у розмірі від 50 до 100% вартості предметів правопорушення та можливу конфіскацію автомобіля, що використовувався для переміщення прихованих у сховках та важкодоступних місцях товарів.

Відтак, виявлені цигарки, вартістю майже 315 тис. грн, вилучені разом з авто, оціненим у 225 тис. грн, повідомляє Закарпатська митниця.

ЗакарпатПост