Закарпатець в суді погодився йти до війська і уник покарання за ухилення від мобілізації

Обвинувачений пояснив, що не з’явився до військової частини, бо злякався.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Іршавський районний суд визнав винним місцевого мешканця Івана Микиту в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив йому 3 роки позбавлення волі. Реальний термін покарання суд замінив на 1,5 роки умовного, повідомляє zaxid.net.

Як йдеться у вироку суду, який винесли 15 липня, у грудні 2023 року Іван Микита пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. Закарпатець отримав повістку на відправлення у військову частину, але ухилився від мобілізації.

Під час судового засідання Іван Микита визнав свою вину і пояснив, що не з’явився до військової частини, бо злякався. Обвинувачений сказав, що зараз готовий іти захищати Батьківщину та попросив суворо його не карати.

Дослідивши всі матеріали справи, суддя визнала закарпатця винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначила йому 3 роки позбавлення волі. Реальний термін покарання суд замінив на 1,5 роки умовного. На вирок можуть подати апеляцію.

фото ілюстративне

ЗакарпатПост