27 липня закарпатські медики відзначають професійне свято

27 липня – це нова дата, коли українці віддаватимуть шану героїчним медикам, хоробрим і незламним, які щодня під сиренами та вибухами рятують інших. Цілодобово, вони лікують тих, хто цього потребує, вихоплюють із лап смерті поранених, приймають у цей світ нових українців.

27 липня відзначають і церковне свято – Цілителя Пантелеймона. Цей святий особливо шанований і вважається покровителем лікарів, хворих і військових, тому в нього часто просять за здоров’я поранених.

За час повномасштабної війни внаслідок збройної агресії ворог нахабно забрав життя багатьох медиків на робочому місці. Проте попри постійні обстріли, бомбардування та небезпеку, українські медики щодня продовжують тримати медичний фронт, ризикуючи власним життям та здоров’ям.
Українські медики, які постійно рятують життя, більше не відзначатимуть своє професійне свято із росіянами, які щодня вбивають наше мирне населення, – наголосили у МОЗ.

Це день тих людей, чия професія – бути захистом життя. Усіх наших лікарів, усіх наших медичних сестричок, усіх наших бойових медиків. Саме в цій роботі чи не найкраще видно, що таке цивілізованість, що таке людяність, як люди вміють жити й працювати заради інших людей.

Велика подяка кожному і кожній, хто сьогодні тримає медичний фронт.

ЗакарпатПост