На Закарпатті трьох псевдоочільників райавтодорів з Луганщини засудили за пособництво державі-агресору

За публічного обвинувачення прокурорів Закарпатської обласної прокуратури трьох керівників райавтодорів з Луганщини заочно засуджено за пособництво державі-агресору (ч. 2 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що перед окупацією регіонів чоловіки очолювали філії держпідприємства «Луганський облавтодор» – Білокуракинський, Кремінський та Лисичанський райавтодори. Після захоплення представниками зс рф органів державної влади, місцевого самоврядування, а також державних та комунальних підприємств, засуджені навіть не намагалися евакуювати свої підрозділи на підконтрольну Україні територію.

Так, громадяни пішли на співпрацю з ворогом і почали надавати йому допомогу, діяли на користь окупаційної влади. Вони прийняли пропозицію очолити незаконно створені на базі українських підприємств «райавтодори», підконтрольні «лнр». Крім того, передали в користування НЗФ адмінбудівлі та спецтехніку для укладання доріг, навантажувачі, трактори та вантажні автомобілі, якими раніше володіли державні райавтодори.

Ужгородський міськрайонний суд розглянув провадження щодо трьох жителів Луганщини за спеціальною процедурою «in absentia» та ухвалив рішення засудити псевдоочільників:

Лисичанського райавтодору – до 11 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 12 років і з конфіскацією майна;

Кремінського райавтодору – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 10 років і з конфіскацією майна;

Білокуракинського райавтодору – до 11 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на 10 років і з конфіскацією майна.

Наразі вироки набрали законної сили, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

ЗакарпатПост