Центр ветеранського розвитку відкрили при УжНУ

В основі його роботи – індивідуальний підхід до кожної людини.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Головна мета новоствореного осередку – підтримати демобілізованих захисників, членів їхніх сімей та родин полеглих героїв на шляху повернення до мирного життя, а також забезпечити для них професійну реінтеграцію, відзначив під час відкриття заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.

«Центр фактично стане майданчиком, де будуть задоволені всі освітні потреби ветеранів. Важливо, що тут вони зможуть не тільки проходити навчання, перенавчання чи перекваліфікацію для подальшого працевлаштування, а й отримати психологічну чи юридичну допомогу. Інший напрямок діяльності Центру – навчання фахівців із супроводу, які працюють із демобілізованими захисниками у громаді», – зауважив Максим Кушнір.

Як підкреслила директорка департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОВА Ольга Травіна, відкриття такого осередку – знакова подія для нашого регіону:

«Важливо, що такий проєкт Мінветеранів відтепер реалізовується й на Закарпатті. Центр ветеранського розвитку – це те місце, котре допоможе людині, яка повертається з фронту, опанувати необхідні знання та навички, щоб працювати, забезпечувати свої родини й відновлювати країну», – зазначила Ольга Травіна.

Ужгородський національний університет уже має досвід участі в проєктах з професійної перепідготовки ветеранів на цивільні спеціальності, тому готовий до реалізації і такої вкрай потрібної зараз ініціативи. На цьому наголосив ректор вишу, професор Володимир Смоланка.

Центр почне підготовку охочих з 1 вересня цього року. Освітній курс буде складатися з лекційних занять та практичних виїздів і триватиме протягом семестру. Навчальні програми розроблені таким чином, щоб дати той результат, якого саме зараз потребує ринок праці, розповів керівник і координатор Центру ветеранського розвитку при УжНУ, професор Федір Шандор.

У межах заходу заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір також вручив подяки Міністерства представникам ветеранської спільноти Закарпаття і подякував кожному з них за стійкість, захист та оборону нашої країни, повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація.

ЗакарпатПост