2,5 тонни заморожених собак: Дивна та заплутана ситуація

Дивна та заплутана ситуація із замороженими домашніми тваринами, яку одразу почали зпростовувати. Любителям ковбас, сосисок, бургерів та інших “м’ясних” продуктів, варто задуматися. Адже ніхто насправді не знає, з чого складаються куплені вами продукти в магазині чи маркеті. Контроль за якістю продуктів, практично, відсутній вже давно.

Як це виявилося

Унаслідок ДТП постраждали водій автомобіля Fiat та пасажир вантажівки. Вантаж, який перевозив Renault Master, виявився більш ніж дивним: як сказано в накладних, у кузові знаходилося 2,5 тонни заморожених собачих туш.

Пізніше у відділі комунікації поліції Миколаївської області повідомили, що дві з половиною тонни заморожених собак з Миколаєва в вантажівці, що потрапила в ДТП, везли в Одесу на кремацію.

Частина відходів має біологічний характер і перебувала у замороженому стані.

За словами водія, це звичайна практика — медичні відходи для утилізації возять не лише з Дніпра, а й з інших міст України.

Виправдовується

Що ж до інформації про собак, то водій припускає, що його слова неправильно зрозуміли. У ході оформлення ДТП він попросив поліцейського якнайшвидше оформляти документи, оскільки “у мене в кузові знаходяться заморожені відходи, що й зазначено в документах, відтануть і почнуть смердіти”.

Коротше, вийшла плутанина, через яку зчинився неймовірний галас: річ у тому, що на утилізацію з усієї України трупи тварин із ветеринарних клінік також возять під маркуванням «біологічні відходи» в документах. Тому під біологічними відходами зрозуміли, що то собаки.

339 кілограмів біологічних матеріалів померлих тварин

Водночас, як повідомив відділ комунікації поліції Миколаївської області, водій автомобіля Renault Master перевозив 339 кілограмів біологічних матеріалів померлих тварин та медичні відходи (інші, мабуть, були не біологічні).

Згідно з документами, водій перевозив вантаж із Дніпропетровської області до Одеси для подальшої утилізації відходів. Одержувач вантажу – компанія, що надає комплекс послуг у сфері поводження з відходами та екологічного обслуговування підприємств усієї країни.

ЗакарпатПост