Білі гриби «ся верли» на Закарпатті: яка ціна на ринках

Закарпатці, яких опитали журналісти газети «Закарпатські оголошення» запевняють, що зараз саме час йти на пошуки грибів, тим більше, що літніх грибів на Закарпатті майже не було. Усе, через спекотні літні місяці, і обмаль дощу.

Грибарі вже у пошуках білих, підберезовиків, підосиновиків та голубінок з лисичками.

Зі слів мешканця Ворочева, пана Петра, білі гриби він зібрав на Перечинщині. Продає їх на ринку в центрі Ужгорода. Ціна за кілограм білих грибів від 300 до 400 гривень. «Вирушати варто на південні та південно-східні схили закарпатських гір, і треба шукати проріджений ліс та трохи світлі галявини. Бо там земля скорше прогрівається. У довгу і сильну спеку, гриби файно ростуть на північних схилах, там де є вологий мох», – каже пан Петро.

Підосиновики на П’яному базарі коштують від 150 до 200 гривень. На Зеленому базарі в центрі Ужгорода підосиновики і підберезовики можна купити за 200 гривень кілограм.

За лисички на ринках просять 200 гривень за кілограм, пише газета Закарпатські оголошення

Нагадаємо, що білі гриби містять антиоксиданти, які сприяють захисту клітин нашого тіла від вільних радикалів. Місять білок, що необхідний нам для розвитку і збереження м’язової маси. У білих грибах міститься невелика кількість заліза та кальцію. Не місять холестерину, трансжирів або насичених жирів.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *