Словаччина готова надати Україні техніку для розмінування, – Шмигаль

Важливим пунктом порядку денного спільних консультацій урядів України та Словацької Республіки було питання оборони та безпеки. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної прес-конференції з Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

Глава українського Уряду відзначив позитивну динаміку співпраці в цьому напрямку. Так, за його словами, нещодавно українська компанія підписала угоду з європейським партнером, виробничі потужності якого локалізовані в Словаччині, про збільшення виробництва снарядів, повідомляє Кабмін.

«Очікуємо на нові оборонні контракти на рівні підприємств», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна розраховує на започаткування спільного виробництва інженерної техніки, яке розташовуватиметься на території нашої держави. Зокрема, йдеться про виробництво розмінувальних машин «Bozena».

Також Денис Шмигаль зазначив, що Україна вдячна за готовність Словаччини надати вже наявну інженерну техніку і техніку для розмінування.

«Це прискорить очищення українських земель від російського мінного сміття, врятує тисячі життів і сприятиме відновленню економіки», — підкреслив Прем’єр-міністр.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *