У Тячеві розпочали роботи по перепохованню останків осіб, які загинули внаслідок минулих воєн

В Тячеві розпочалися роботи  з перенесення пам’ятки історії «Обеліск на братській могилі» та перепоховання залишків полеглих осіб, розташованого в Тячівському міському парку.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Роботи з перепоховання та перенесення Обеліску проводять  КП «Міськжитлокомунгосп» Тячівської міської ради та спеціалізоване комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з питань пошуку та перепоховання жертв воєн, репресій та депортацій тоталітарних режимів «Пам’ять».

Останки осіб, які ймовірно будуть віднайденні під час пошуково-ексгумаційних робіт, будуть перепоховані з території Тячівського міського парку на територію міського кладовища по вул.Лазівській в Тячеві. Відповідне  рішення було прийнято на засіданні виконавчого комітету Тячівської міської ради ще у березні 2023 року.

Дані роботи проводяться на виконання Наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 29.09.2023 року №535 «Про надання дозволу на переміщення (перенесення) пам’ятника історії місцевого значення»,  згідно Висновку Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області 16.2/1708-23 від 04.07.2023 року з Дозволу Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій від 22 серпня 2024 року.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *