В Ужгороді проходить Міжнародна конференція проректорів із наукової роботи закладів вищої освіти

«Євроінтеграція української науки: проблеми та виклики» – в Ужгороді розпочала роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція проректорів із наукової роботи закладів вищої освіти. Подія зібрала у ректораті УжНУ науковців із усіх регіонів нашої країни для напрацювання бази щодо євроінтеграції української науки.

zakarpatpost.net новини, яким довіряють

Відкрив конференцію ректор Ужгородського національного університету, професор Володимир Смоланка. Із вітальним словом виступив і міський голова Богдан Андріїв, подякував організаторам за проведення такого потужного заходу, який підвищує престиж університету, його роль у розвитку вітчизняної науки, побажав учасникам плідної роботи.

Модерував початок конференції професор, декан факультету міжнародних економічних відносин УжНУ Микола Палінчак.

Після офіційної частини розпочали пленарні засідання, під час яких відбувається обмін досвідом, дискусії. Серед тем, які обговорюватимуть – «Відкрита наука в світі та Україні: виклики та перспективи», особливості розвитку наукових досліджень закладів вищої освіти у складних цивілізаційних викликах, реалізація інституційних програм розвитку наукової діяльності в умовах війни (на прикладі релокованого університету), передумови до створення молодіжних стартапів у вітчизняних ЗВО, окремі проблеми правового регулювання підготовки наукових кадрів закладами вищої освіти України в контексті євроінтеграції, ментальне здоров’я українських викладачів під час війни, підготовка наукових кадрів в Україні, інтеграція закладів вищої освіти України в європейський науково-освітній простір та інші, повідомляє Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *