Екзит-поли: “Сильна Україна” провалилася на Заході України

Результати екзит-полів, проведених кількома соціологічними компаніями в ході місцевих виборів в Україні, свідчать про деяке зростання популярності Партії регіонів і партії Фронт змін Арсенія Яценюка, а також про певне зниження рейтингу партії Батьківщина Юлії Тимошенко  та “Сильної України” Сергія Тігіпка.

При цьому, відзначають експерти, основні електоральні тенденції в Україну залишаються незмінними – Партія регіонів залишається лідером з великим відривом в областях на півдні та сході України і поступається лідерство в західних областях. У центрі показники Партії регіонів і Батьківщини відрізняються не так помітно.

При цьому звертає на себе увагу успіх правонаціоналістичні партії Свобода, яка, згідно з екзит-полів, лідирує в Івано-Франківській, Тернопільській областях, а також на виборах до Львівської міськради. Екзит-поли показують також на заході Україні невелике зростання популярності партії Фронт змін.

Партія Сильна Україна Сергій Тігіпко (віце-прем’єр в уряді Миколи Азарова) зберігає позиції в трійці провідних політичних сил на сході і півдні України, але не змогла збільшити популярність на заході.

24tv.com.ua