Боксер-суперважковаговик Олександр Захожий дав майстер-класи юним ужгородським спортсменам

Український боксер-суперважковаговик, чемпіон Європи за версією European Boxing Union Олександр Захожий завітав до Ужгорода.

Зранку у четвер, він зустрівся з в.о. міського голови, заступником міського голови Вадимом Борцем, заступниками міського голови Євгеном Плавайком та Іваном Завидняком, начальницею управління у справах культури, молоді та спорту міськради Аллою Чернобук.

Як повідомляє Ужгородська міська рада, у межах візиту чемпіон мав зустрічі з юними ужгородськими спортсменами, крім того, дав майстер-класи на базі Федерації Шидокан Карате у Михайла й Ірини Годинець для близько 90 дітей, а також для 110 спортсменів Ужгородської міської федерації боксу, яку очолює Степан Молнар.

Із юнацьких років Олександр Захожий займався різними видами бойових мистецтв і рукопашного бою, із 2016 року вирішив зосередитись на боксі. Дебютний поєдинок відбувся 17 червня 2017 року. Олександр нокаутував у першому раунді грузина Давіта Ґоґішвілі. Уже 22 липня 2017 нокаутував в четвертому раунді 36-річного джорнімена з Чехії Томаша Мразека, бійця, якого 2009 року не зміг відправити у нокаут за 6 раундів Тайсон Ф’юрі.

13 квітня 2024 року Олександр Захожий завоював вакантний титул чемпіона Європи за версією EBU у суперважкій вазі: у бою в німецькому Шарлоттенбурзі достроково переміг німця Граніта Шалу. На сьогодні у спортсмена – 19 поєдинків і жодної поразки.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *