Закрапаття: Владика Мілан Шашік запросив журналістів у мандрівку греко-католицьким Ужгородом

У середу, 17 листопада, відбудеться давноочікувана поїздка для журналістів «Ужгород греко-католицький: лівий берег». Представники ЗМІ зможуть разом із владикою Міланом оглянути місця на лівобережній частині Ужгорода, пов’язані з діяльністю Мукачівської греко-католицької єпархії: від уславленої Горянської ротонди до найновіших храмів у мікрорайонах.

А також зможуть познайомитися зі священиками та поспілкуватися з представниками громад.

У лютому відбулася перша частина цього унікального проекту — поїздка правим берегом греко-католицького Ужгорода. Тоді журналісти відвідали новозбудовані храми – церкву Всіх святих (мікрорайон Шахта), церкву святого Михайла (вул. Докучаєва), церкву Божого милосердя, церкву Преображення Господнього ( мікрорайон Цегольня) , церкву Святого Юрія (мікрорайон Червениця), сфотографувалися біля пам’ятного знаку на честь 20-річчя виходу греко-католиків із підпілля на Кальварії та попили чай із сестрами-служебницями  в їхньому ужгородському монастирі. Враження залишилися незабутні.

Виїзд на другу частину мандрівки греко-католицьким Ужгородом — у середу, 17 листопада, о 14.30 від єпископської резиденції (колишня бібліотека УжНУ).

Попередній запис для поїздки – за телефоном 0501852697. (Точна кількість бажаючих необхідна для винаймання транспорту).

Олександр Гаврош, Закарпаття online