Закарпаття: Представники Угорщини вдячні міліції за пам’ятник на Верецькому перевалі

Генеральне Консульство Угорської Республіки в Ужгороді висловило щиру подяку керівництву управління МВС України області, насамперед, з приводу того, що правоохоронці краю виявили і затримали зловмисників.

Підпал пам’ятника на Верецькому перевалі, який знаходиться у власності КМКС, що трапився 19 лютого цього року, викликав гучний негативний резонанс, зокрема в Угорській Республіці. Угорців особливо шокував той факт, що було підпалено хрест – спільний символ всього християнства.

У зв’язку з цим Генеральне Консульство Угорської Республіки в Ужгороді висловлює щиру подяку керівництву управління МВС України в Закарпатській області, насамперед, з приводу того, що правоохоронці краю виявили і затримали зловмисників.

Окрім цього, представництво цієї республіки звертає увагу українських офіційних органів на чинність низки двосторонніх угорсько-українських угод щодо збереженні пам’яток культури та історії, які знаходяться на території обох держав.

Зі свого боку Угорщина заявляє, що неухильно дотримується усіх відповідних міжнародних приписів і вважає своїм моральним обов’язком слідкувати, аби жоден з українських пам’ятників, встановлених на території Угорщини, не зазнали пошкоджень.

zakarpatpost.net