Замок тамплієрів у селищі Середнє що на Ужгородщині – нещадно руйнується

Інформаційно замок не знайшлось навіть кому пропіарити. Тому з кожним роком непомітно, тихо, через байдужість людей та часу від спадку тамплієрів залишається все менше. 

Про відношення до замку говорить єдиний на все селище з надписом «Руїни замку тамплієрів». Від колишньої величі споруди вже наразі залишились справді лише одні руїни. Свого часу лицарі – монахи спорудили тут фортецю через хороше розташування та комерційну вигоду. Та ніщо не вічне, і після тамплієрів замок скоро став пережитком минулого.

На сьогодні колись величезний захисний рів зрівняний із землею та поріс чагарниками. До руїн веде лише доріжка протоптана туриститами, які сюди приїжджають з цікавістю, адже навіть у тих розвалинах каміння все ще зберігає память про історію.

До прикладу, закордоннні гості ніяк не можуть зрозуміти: чому історичну памятку ніхто не доглядає. Пан Томас, який приїхав сюди з Іспанії каже: «Замок цікавий конструкцією, як і всі замки тамплієрів. Шкода, що ваша влада не звертає уваги на нього, не проводить реконструкцію аби зробити місце принадним для туристів. Якби щось робилось, можливо би більше приїжджало туристів з Європи, бо тут є на що подивитись».

Тож, виходить, наразі лише туристи та ентузіасти хвилюються за долю замку.

m-studio.net.ua