ТОП-12 продуктів, що містять більше вітаміну С, ніж апельсини

Кожна доросла людина має зміцнювати свій імунітет. Один з найпопулярніших іприємних способів – це є продукти, що містять вітамін С.
Однак часто миобмежуємося лимонами або апельсинами, адже вважаємо, що цитрусові містятьдосить корисних речовин. В той же час “Сьогодні пропонує список поширениховочів і фруктів, які містять більше вітаміну С, ніж звичні для нас апельсини.

Перець чилі

Перець чилі є багатим джерелом вітаміну С. У сирому перці чилі міститься цілих140 мг вітаміну С, що в два рази більше, ніж в апельсині.

Червоний солодкий перець

Дивно, але в солодкому перці міститься ще більше вітаміну С, ніж в перці чилі.Вміст вітаміну в цьому овочі перевищує вміст вітаміну в апельсині майже в трирази.

Зелений перець

У зеленому перці міститься трохи менше вітаміну С, ніж в червоному, протенавіть ця кількість становить 200% від рекомендованої добової дози – 120 мг.Зелений перець також є відмінним джерелом клітковини.

Листова капуста

Крім того, що в листовій капусті міститься в два рази більше рекомендованоїдози вітаміну А і в сім разів більше вітаміну К, капуста містить близько 80 мгвітаміну С. Листова капуста також забезпечить вас мінералами і жирнимикислотами.

Брокколі

Продукт містить 130 мг вітаміну С. До того ж, брокколі низькокалорійна і ситна.Дослідження також показали, що брокколі має властивості, що запобігаютьрозвитку раку.

Папайя

Дослідження показали, що вживання в їжу папайї допомагає освітлити шкіру ізміцнити кістки. Крім того, папайя містить приблизно 85 мг вітаміну С.

Полуниця

Чашка полуниці містить близько 85 мг вітаміну С. До того ж полуниця міститьфолієву кислоту та інші сполуки, які зміцнюють здоров’я і підтримують роботусерця. Ще одна несподівана перевага полуниці в тому, що вона допомагаєвідбілити зуби природним шляхом.

Цвітна капуста

Навіть невелика головка цвітної капусти в смаженому або пареному виглядімістить близько 120 мг вітаміну С. Крім того, цвітна капуста – низькокалорійнийпродукт.

Брюссельска капуста

Брюссельська капуста – профілактика раку і багате джерело клітковини. Крімтого, брюссельська капуста містить близько 75 мг вітаміну С. Щоб позбутисягіркуватого присмаку капусти, обдайте її окропом.

Ананас

Крім того, що ананас містить близько 80 мг вітаміну С, він також містить травнийфермент, що допомагає запобігти здуттю живота. Також ананас діє як природнепротизапальне.

Ківі

Два плоди ківі містять приблизно 135 мг вітаміну С. Крім того, ківі – джерелокалію і міді.

Манго

Манго містить приблизно 125 мг вітаміну С. До того ж, манго багатий на вітамін А,який також зміцнює імунітет і допомагає зберегти здоров’я очей.