Закарпатська облрада вимагає скасувати абонплату за газ та звільнити склад НКРЕКП

Сьогодні, 7 квітня, на позачерговому засіданні сесії Закарпатської облради депутати ухвалили звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України та Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з вимогою повністю скасувати абонентську плату за газ, передає zakarpatpost.net. Таким чином, обласні депутати відреагували на обурення закарпатців щодо плати за транзит газу, яка для Закарпаття була визначена найвищою в Україні.

Окрім того, депутати підтримали пропозицію Геннадія Москаля внести до тексту звернення вимогу звільнити всю Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Відтак, після опрацювання кінцевого варіанту звернення його передадуть керівництву держави.

Нагадаємо, що 28 березня НКРЕКП було затверджено нову методику розрахунку вартості газу, відповідно до якої передбачається введення фіксованої абонентської плати за газ незалежно від фактичних обсягів його споживання.

«Особливо вразив той факт, що закарпатці «чомусь» платитимуть найвищу (у розмірі 204 гривень) абонплату за газ порівняно з мешканцями інших областей. І це тільки тому, що наша область є найбільш «економною» в питаннях споживання газу», – наголосив голова облради Михайло Рівіс.
Водночас, як раніше інформувала прес-служба Закарпатської ОДА, станом на 4 квітня 2017 року борги мешканців Закарпаття за спожитий газ досягли астрономічної суми в 1 мільярд 380 мільйонів гривень. Із них 612 мільйонів гривень боргує населення, а решту – пільги та субсидії, які хоч і нараховані, але державою не проплачені.

zakarpatpost.net