Прощавай, Кларо! 8 Березня більше не буде?

Залишено в силі пропозицію про перенесення вихідного з 9 травня по 8 травня і про реформування 8 березня.

Ініціатива Українського національного інституту пам’яті про зміну календаря державних свят передбачає як вихідний 1 травня, однак його формат буде змінений – мова йде про свято праці, а не про Міжнародний день солідарності трудящих.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Про це розповів директор Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В’ятрович, пише Главред.

Він зазначив, що залишається в силі пропозиція про перенесення вихідного з 9 травня на 8 травня та про трансформацію 8 березня з Міжнародного жіночого дня на День боротьби за права жінок, причому запропоновано позбавити його статусу вихідного.

“Ми зараз подали цей законопроект на затвердження Кабміну, але, на жаль, він поки не затверджений, так як він отримав зауваження з боку Міністерства культури”, – підкреслив В’ятрович.

За його словами, було досягнуто домовленості про проведення широких консультацій з участю громадськості та Міністерства культури, щоб, можливо, подати цей законопроект як урядовий.

“Якщо це зробити не вдасться, то ми вже маємо підтримку значного числа народних депутатів, тому будемо подавати його як депутатський законопроект. Я вважаю, що для країни це буде дуже важливий крок вперед. Це – продовження декомунізації. Тому що ми нарешті повинні припинити жити синхронно с країною-агрессором “, – додав глава Українського інституту національної пам’яті.

zakarpatpost.net