Якою буде сьогодні, 16 травня, погода на Закарпатті. За що вшановували наші предки Мавру-Молочницю

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +19 градусів.  Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який після обіду може посилитися

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +15 градусів. Протягом усього дня очікується сильний дощ, який ввечері послабшає.

У Волівці – +8 уночі і  +11  градусів удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранішній дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Сваляві – +8 уночі і  +12 градусів удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Сильний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +11, денна – +15 градусів. Хмарна погода протримається у Тячеві увесь день. Протягом усього дня очікується сильний дощ, який ввечері послабшає.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +15. З ранку до самого вечора у Перечині небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Великому Березному – вночі +7, удень – +12 градусів. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Вранішній дрібний дощ удень посилиться і продовжуватиме йти до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +16. Увесь день йтиме сильний дощ, який до вечора повинен послабшати.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +11 градусів. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме сильний дощ.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +10 градусів. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Увесь день йтиме сильний дощ, який удень може посилитися, але до вечора почне слабшати.

16 травня вшановується пам’ять мучеників Тимофія і Маври. У народі святу називали “Мавра – Зелені Щі”, оскільки у цей час із молодої кропиви і щавлю варили пусті щі. Ще її називали “Маврою-Молочницею”, так як у корів збільшувався удій. “Коли на Мавру цвіте черемха – зажди холод живе”. Наші пращури вважали, що цвіт черемхи холод приносить.

zakarpatpost.net