Коли зникнуть із центральної частини Ужгорода потворні будмайданчики

Новація в Ужгороді приємно вражає.

zakarpatpost.net не раз писав про те, що в Києві та Львові реставрація об’єктів ведеться цивілізовано і будівельні майданчики завіфшують спеціальним тентом, на якому зображено майбутній об’єкт і зовні така завіса виглядає досить привабливо, адже перехожим навіть не видно, що за нею ведуться будівельні роботи. Крім того, там матеріали підвозяться у нічний час, тож габаритні автомобілі не заважають перехожим.

У нас же роками реставрується «Корона», розташована у самому середмісті, в його історичній частині і те, як проходять ремонтні роботи викликає багато незручностей і туристичний вигляд центральної площі спотворено жахливими риштуваннями.

Проте те, що відбувається за декілька десятків метрів, неабияк радує. Біля Пасажу знаходиться приміщення, яке  давно пустує, вікна якого забито наглухо дошками. Щоб зробити споруду привабливішою зараз їх розфарбували, як видно на фото, і така картина виглядає набагато гарніше, ніж старотипне риштування і жахливий тент, що зовсім не вписується в архітектуру міста.

Розмалював дерев’яну стіну  відомий художник в стилі стріт-арту з Харкова Гамлет Зіньковський, який приїхав до Ужгорода у  рамках культурного форуму «СлободаКульт». Він також прикрасив інші об’єкти у місті. Біля його робіт відтепер навіть фотографуються туристи.

Тож інші реставратори-забудовники могли б взяти приклад і подумати над тим, як зробити на період проведення ремонтних робіт будівлі гарнішими, аби вони своїм виглядом так надовго не випадали з цілісного архітектурного комплексу міста.

zakarpatpost.net