Стало відомо, чому закарпатський геній вагається між американським та українським університетами

Валентину Фречці запропонували за перемогу в Олімпіаді Геніїв чотирирічне безкоштовне навчання у Америці та участь у дорослому саміті в Кореї.

Фактично відзнака, яку йому вручили на престижній олімпіаді, передбачає додаткові призи, в тому числі стипендію на навчання в університеті США.

Тож у чому головний «козир» Валентина?

Справа в тому, що хлопець, якому не з чуток відоме, що таке вирубка лісів, адже живе він у Хустському районі на Закарпатті, дбає про збереження природи.

Це питання давно хвилювало молодого генія. Тому він давно думав над тим, що можна зробити такого, аби захистити дерева від масового знищення. Думав-думав і… придумав, винайшовши спосіб виготовлення паперу практично з того, що кожен із нас може знайти під ногами і чого в лісі найбільше – із опалого листя.

Щодо подальшої долі Валентина, то поки що він зупинився на Київському національному університеті імені Шевченка.  Чому він не впевнений стовідсотково, що американська освіта краща? Усе просто. Хлопець так не думає. Просто там йому запропонували спеціальність мікробіологія, а він мріє стати генетиком.

За словами мами Валентина, Наталії, вони з чоловіком до останнього моменту не знали, що син переміг. І тільки опівночі отримали повідомлення на Вайбер, але через поганий зв’язок поговорити з ним не вдалося.

Тож тепер, коли український геній удома і позаду випускний, він повинен зробити головний життєвий вибір, адже вступна кампанія стартує вже за кілька днів.

zakarpatpost.net