АНОНС. Двоголові жінки та дроти, які говорять: як збулися пророцтва старої закарпатки

Я завжди питала маму, як виходитиму на вулицю, коли в мене виросте друга голова

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Постійна читачка газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла нам цікаву історію зі свого дитинства. Події відбувалися в 60-х роках у одному з сіл Перечинського району. Багато людей тоді були ще не дуже освіченими, а тих, хто знав більше, інші слухали з великим подивом.

Тоді я була ще дитиною, мала років шість. Жила у Лумшорах. Село невелике, у нас не було навіть своєї церкви. Тож на великі релігійні свята ми пішки йшли аж у Лікіціри, долаючи горами цілих 7 кілометрів. А по неділях люди збиралися на служіння в одному з будинків. Після молитви жінки розповідали всякі історії.

Була в нас одна старша жінка. Вона багато бачила у своєму житті, її люди поважали. Ця жінка вміла розповідати вражаючі історії. Їй вірили дорослі, не те що ми, малі. Ці оповідки здавалися казковими, вони і зачаровували.

Отже, одного разу вона сказала, що настане такий час, коли люди будуть говорити по дротах, у небі літатимуть залізні птахи, а жінки ходитимуть із двома головами і стукатимуть ногами, як коні. Чому саме так, не знаю. Але сказане нею я сприйняла настільки буквально, що вночі не могла спати. Усе собі уявляла, якими ж то повинні бути в майбутньому жінки-мутанти… було страшно, що й я стану такою, що в мене виросте друга голова, а на ногах з’являться залізні підкови.

Також я спостерігала за голубами і чомусь гадала, що згодом їм придумають металеві кольчуги, наче у лицарів, але не могла збагнути, як у такому вигляді вони зможуть піднятися в повітря.

Стільки всього вимальовувалося в моїх дитячих думках, що сьогодні аж стає смішно.

Як закарпатка розмовляла з дротиком? Якими ж насправді були двоголові жінки? Які залізні птахи піднялися в небо?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 3 серпня.

zakarpatpost.net