Чому ужгородська чорно-біла пара порушує усі закони природи

Горинич сидів біля Маркізи два тижні, майже не їв, вилизував їй рани

Читачі газети «Неділя Закарпатські новини» постійно надсилають нам свої історії про чотирилапих улюбленців.

Нещодавно про свою кішку розповіла ужгородка Юлія Бонь.

Її білосніжна Маркіза має абсолютно чорного кавалера – сусідського кота Горинича.

Тварини дружать уже декілька років. Коли вони лежать разом у неї на дивані, за словами жінки, це нагадує знак «Ян і Інь», що означає чоловічий і жіночий початок. Також кішки разом виходять на полювання.

Однак Горинич має досить дикий норов і не любить фотографуватися. Він ховається від фотоапарата, йому подобається годинами просиджувати на дереві. Там він ловить пташок. Не щоразу, звісно, вдається спіймати крилатих, але нерідко здобиччю пригощає і подругу.

А от Маркіза більше любить ловити мишей. Їх вона приносить під двері квартири і нявчанням кличе ґаздиню, щоб похизуватися своєю спритністю.

Звісно Юлії не дуже подобається прибирати мертвих гризунів, адже їх кішка не їсть, але чого не зробиш заради улюблениці.

А одного разу Маркізу покусав сусідський бульдог. Тоді Горинич показав свою відданість, він шипів і нападав на собаку, відбиваючи з його зубів подругу. На щастя, господар забрав бульдога і хоч покусана, але жива Маркіза попленталась додому. Горинич сидів біля неї два тижні, майже не їв, вилизував їй рани.

Такий приклад котячої любові і дружби може послужити взірцем багатьом людям. Адже хоч кішки і волелюбні, і їх, як собак, ніколи не вважали вірними, та ці двоє довели, що з усіх правил бувають винятки.

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net