Якими засобами народної медицини варто користуватися закарпатцям. Думка людини, яка точно про це знає

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла головний редактор популярної на Закарпатті газети «ПОРАДИ» Людмила СУБОТІНА – людина дуже комунікабельна, високоерудована, справжній трудоголік, відкрита душею та обізнана не лише в журналістиці, але і в багатьох галузях, яка вміє не лише писати матеріали, але й верстати їх, робити до них колажі, тобто якій чудово відома вся газетярська «кухня».

– Я б не рекомендувала захоплюватися народною медициною людям, які в цьому не розбираються. У «ПОРАДАХ» є сторінка «Ваше здоров’я», в кожному номері друкуємо консультації фахівців з різних галузей медицини, інформацію про корисні властивості рослин, народні рецепти тощо. Але на сторінці є і застереження: самолікування може бути шкідливим. Звичайно, є загальновідомі народні ліки – малина і липа при застуді, сіль і сода – при запаленні горла, чорниці (або ж яфини) – при діареї.

А ось лікувальну силу кульбаби мало хто використовує. Якось після повернення з відпочинку побачила, що на нозі з’явилася пляма, розміром з п’ятикопійкову монету, згодом шкіра зовсім ороговіла і почорніла. Я консультувалася у трьох дерматологів, кожен ставив свій діагноз, призначав чергову мазь, але результату не було. Тоді за рекомендацією тітки по кілька разів на день змазувала пляму свіжим соком кореня кульбаби. За п’ять днів (!) шкіра почала відновлюватися, а зараз і сліду ніякого не залишилося. Знаю, що таким же чином сусідському хлопчику вилікували на нозі рану, яка дуже гноїлася.

Однак фітотерапія – не панацея від усіх хвороб, це потрібно розуміти і в будь-якому разі консультуватися з лікарем. До речі, якщо просто хочеш заспокоїтися, позбутися душевних страждань – підійди до улюбленого дерева і обійми його.

Така медитація допомагає вивільнити негативну енергію і чудову піднімає настрій.

zakarpatpost.net