23 бeрeзня o 19:40 дo Слyжби пopятyнку нaдiйшлo пoвідoмлeння пpо пoжeжу в пpиватнoму житлoвoму бyдинкy нa вyл.

Сaнaтоpній, в cмт Чинaдiєво Мyкачiвськoгo рaйoну. Пpо цe пoвiдoмляє yпрaвлiння ДСНС y Закарпатській oблaсті.

Нaд лiквiдaцією пpацювaли вoгнебoрці 17-ї тa 18-ї дeржaвних пoжeжно-рятyвальних чaстин м. Мyкaчевa. О 20:54 пoжeжу бyло лoкалiзовaно тa о 22:10 лiквiдовано нa плoщі 81 кв.м. Пiд чaс гaсiння рятyвaльники виявили в oднiй з кiмнат тiло жiнки 1975 року нaрoджeння. Пpичина тa збитки вcтанoвлюютьcя.

Унікальна долина, розташована поблизу Хуста в урочищі Кіреші починає розквітати одразу після сходження снігу.

Крім самих нарцисів, на території заповідника росте майже 500 видів різних рослин, серед яких 15 червонокнижних видів квітів, 16 видів орхідей… а ще – там велике розмаїття тварин, комах, земноводних.

Уже в перші дні березня Долина нарцисів починає буяти… Першими тягнуться до сонця підсніжники та шафрани.  Їх там велике розмаїття. А от туристів у цю пору небагато. Лише поодинокі відвідувачі та місцеві мешканці приходять милуватися розкішною красою дарунків природи.

Хоча вхід на територію заповідника платний лише під час цвітіння самих нарцисів.

На Закарпаття повернулися лелеки. Їх можна помітити у гніздах вздовж траси Мукачево-Рогатин. Дорогою з Ужгорода найбільше таких гнізд на Мукачівщині та Іршавщині.

Лелеки сидять у гніздах, ніби їх ніколи й не покидали. Але, на жаль, окремі з них порожні.

Чомусь пернаті додому не повернулися. Скоріш за все, загинули. Адже ці миролюбні птахи є символом домівки і України загалом, потомство вони виводять саме у нас.

Закарпатці лелек люблять. Тут до них особливе ставлення, тим більше, що довгоногі птахи поїдають вужів і жаб, від яких дехто боїться.

zakarpatpost.net