Закарпаття: Колишній «зек» вижив, утративши після ножового поранення три літра крові

 Ця історія з розряду кримінальних курйозів трапилася днями в райцентрі Перечин Закарпатської області. У районну лікарню карета швидкої допомоги доставила чоловіка з ножовим пораненням черевної порожнини. Як з’ясувалося, потерпілий ще й перебував у стані алкогольного сп’яніння. Пацієнт втратив близько трьох літрів крові, але незважаючи на це, лікарям вдалося врятувати йому життя. Правда, вони були змушені в буквальному розумінні перемивати й складати назад у розпанаханий живіт закривавлені кишки…

 Про пацієнта медики, як і годиться в таких випадках, повідомили міліцію. Представники слідчо-оперативної групи, яка прибула у лікарню, упізнали в потерпілому свого давнього «клієнта». Це був колишній «зек» Євген.

 За свої 47 літ цей перечинець добряче наробив біди і мав за плечима кілька судимостей. Тож вважається в цьому плані своєрідним “рекордсменом” у невеличкому Перечині. Притягався до криміналу і за крадіжки, і за “хуліганку”. Востаннє перечинець “топтав зону” за реалізацію наркотиків: тоді отримав п’ять років за те, що відправляв наркоманам у СІЗО маковиння, сховане у банках з повидлом… Попався і був засуджений, хоча весь термін не відсидів. Два роки тому був звільнений умовно-достроково.

 Однак гуманність Феміди не пішла чоловікові на користь. За розум не взявся: ніде не працював, знаходив сенс життя в пляшці. Проживав у батьківській хаті. Мати його – немічна, лежить паралізована, а 35-річна сестра Наталія, як і він, полюбляє зазирнути у чарку. До слова, один із синів Євгена теж уже має за плечима судимість.

 – Того недільного дня Іван з сестрою влаштували застілля ледь не з шостої години ранку, – розповідає підполковник міліції Василь ЗАЯЦЬ, заступник начальника Перечинського РВ ГУМВС по слідству. – В якийсь момент між нетверезими родичами виникла сварка. Розлючена сестра кинулася в іншу кімнату, схопила замашний кухонний ніж й ударила ним брата в живіт. Далі, зрозумівши, що накоїла лиха, кинулася втікати. “Швидку” викликав син Євгена.

 Потерпілий, втративши близько трьох літрів крові, дивом вижив – лише завдяки Богу та майстерності лікарів (рятували його аж дві бригади медиків). Нині стан його задовільний. Як стало відомо, колишній “зек”, трохи відживши, почав “наводити лад” у самій лікарні. Звісно, за звичними для нього тюремними “поняттями”… Замість “п’яної”, що витекла, крові, йому влили свіжої, от і заходився бешкетувати…

 Його сестрі доведеться відповідати за свій вчинок. Проти неї порушено кримінальну справу за навмисне завдання тяжкого тілесного ушкодження. Санкція цієї статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Жінка переконує: лише оборонялася, бо п’яний брат намагався її побити. Однак свідки цього випадку стверджують інше: що сестра, котра теж була добряче “під газом”, з незрозумілої причини сама побігла в іншу кімнату по ніж. Обставини справи повинно з’ясувати слідство.

 Володимир ПАВЛЮХ,  ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області