Поляки заплатять за Nemiroff 370 мільйонів доларів

Польський алкогольний холдинг Central European Distribution Corporation (CEDC) може купити українського виробника алкоголю Nemiroff за 370 млн доларів.

Таку думку висловили експерти.

“За теперішнього виторгу Nemiroff у 218 млн доларів і EBITDA у 41 млн доларів вартість компанії може скласти і 380 млн доларів. Однак із урахуванням боргу в 10 млн доларів, вартість на стільки ж менша”, – вважає фахівець “Фенікс Капітал” Петро Спатарь.

При цьому він зазначив, що два роки тому Nemiroff могла коштувати і мільярд доларів.

Оцінюючи можливість здійснення угоди, Спатарь відзначив, що CEDC є покупцем, який може дозволити собі таке придбання.

“Однак, беручи до уваги інтерес з боку таких світових імен як Pernod Ricard, Brown-Forman, і Diageo, перевага може бути не в бік поляків”, – припускає він.

Аналітик інвесткомпанії “Аструм Інвестмент Менеджмент” Дмитро Ушенко відзначив, що придбання Nemiroff гарно вписується у стратегію розвитку компанії CEDC на українському і російському ринках.

Відомо, що президент CEDC Вільям Кері підтвердив намір взяти участь у переговорах щодо купівлі контрольної частки в Nemiroff. За його словами, компанія має для цього засоби.

Як відомо, Nemiroff Холдинг – один із найбільших виробників алкогольної продукції в Україні.

У його структуру входять керуюча компанія Nemiroff, українська горілчана компанія Roff, дочірнє підприємство “Алко Інвест”, торгові представництва в Росії та Польщі та штаб-квартира в Будапешті.

CEDC – один із провідних виробників і розповсюджувачів горілки у Польщі.

tsn.ua