В Україні будуть оголошені дострокові парламентські вибори?

Микола Азаров попередив нардепів, що регіонали розпустять Раду, якщо в ній дуже швидко не буде створено нову коаліцію. Крім того, він засумнівався, що уряд очолить Тігіпко.

Про це Микола Азаров заявив у ефірі програми “Велика політика з Євгеном Кисельовим”. “25 лютого Віктор Янукович вступить на посаду президента. Негайно почнуться переговори про створення нової коаліції та уряду. Якщо вони протягом дуже короткого часу не завершаться позитивно, то ми підемо на вибори”, – сказав він

“Вибори не найкращий варіант, тому що вибори – це ще півроку цієї згубної для країни політики”, – в той же час відзначив регіонал.

“Зараз вона (прем’єр Юлія Тимошенко – ред.) заявляє, що вона нібито вивела країну з кризи. Це дурість, над якою сміються всі абсолютно”, – також заявив він.

На питання, чи може посада прем’єр-міністра стати ціною участі фракції НУ-НС в коаліції з Партією регіонів, Азаров відповів: “Однозначно ні. І справа зовсім не в якийсь жадібності Партії регіонів. Справа в тому, що ми йшли з певною програмою”.

“Цій програмі немає альтернативи. Під цю програму вибудовується певна команда, яка здатна цю програму організувати”, – сказав Азаров. “Ми виходимо з того, що нинішній Верховній раді залишилося працювати три роки. Саме ці три роки необхідні для виведення країни з кризи і стабілізації ситуації”, – вважає він.

“Якщо розсудлива частина НУ-НС згодна брати участь з нами у вирішенні цих завдань протягом цих трьох років, то ми готові розглянути їхню участь, їхній внесок. Але якщо ні, то у нас не залишається іншого виходу, як йти на дострокові вибори”, – зазначив Азаров.

Відповідаючи на питання, чи може стати прем’єром лідер партії “Сильна Україна” Сергій Тігіпко, Азаров заявив: “Давайте не будемо забігати наперед. Почекаємо результатів коаліційних переговорів і потім відповімо на це питання”.

“Я не думаю, що такий варіант можливий, але це моя особиста думка”, – додав він.

Нагадаємо, перед цим фракція БЮТ заявила, що в разі розпаду чинної парламентської коаліції, в Україні швидше за все відбудуться дострокові парламентські вибори.

В той же час, команда Юлії Тимошенко висловила сумнів у формуванні нової коаліції у ВР.

tsn.ua