Закарпаття: 108 прихованих мобільних телефонів

50 новеньких телефонів «SAMSUNG», 58 телефонів «NOKIA», бувших у користуванні, а також 56 зарядних пристроїв, вартістю майже 32тис. грн. намагалися ввести в Україну незаконним шляхом, приховавши від митного контролю.

 У ніч з 24 на 25 лютого 2010 року наш співвітчизник повертався з Угорщини через митний пост “Астей” Виноградівської митниці на власному автомобілі, обравши спрощену форму митного контролю – „зелений коридор”. Обираючи таку смугу руху, громадянин заявляє, що не перевозить заборонених товарів або товарів у кількостях, що перевищують допустимі неоподатковувані норми. Проте, як показує практика, це не завжди так.

 108 мобільних телефонів були приховані в пустотілих порожнинах транспортного засобу. Частина – в салоні автомобіля за спинками сидінь, а інші – в порожнині правої сторони вантажного відсіку за декоративною обшивкою.

  Такі дії 30-річного мешканця Закарпаття мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтями 340, 352 Митного кодексу України.

 Як наслідок, складено протокол про порушення митного законодавства. Автомобіль та телефони вилучено до рішення суду.

 До слова, протягом тижня це вже другий випадок незаконного переміщення мобільних телефонів через митний пост „Астей”, повідомила zakarpatpost.net Головний інспектор зв’язків з громадськістю Христина Герасим’юк.

zakarpatpost.net