Закарпаття: Зять поцупив золото від тещі

Родинні стосунки – вдячна тема для анекдотів. Відображення багатьох їхніх банальних сюжетів  можна знайти  у реальному житті. Так,  нещодавно в місті Мукачеві Закарпатської області  зять обікрав тещу:   викрав у  неї   золоті каблучку  та ланцюжок.

Ось уже близько п’яти років молодий мукачівець Михайло  мешкає  разом зі своєю дружиною та двома малолітніми дітьми в квартирі тещі.  Якось жінка зауважила, як зять підозріло довго нишпорив у  її кімнаті. Це їй  відразу не сподобалось. Адже знала:  33-літній чоловік ніде не працює,  колись вже мав проблеми із законом,   навіть був раніше  судимий.

Згодом стало відомо: взявши з шафи у цій кімнаті золоті вироби, Михайло одразу вибіг  на вулицю.  Безробітний чоловік мав намір якнайскоріше продати золото і отримати хоч  якісь гроші, аби купити  пляшку горілки. Молодик одів каблучку  тещі на палець, видавши  її за свою. Далі  підійшов до знайомого водія маршрутки,  попросив, щоб той зі своїми документами здав золоту річ у ломбард, бо мовляв:  дружина при смерті і конче потрібні гроші на лікування. Розчулений чоловік допоміг знайомому – здав золото  за 50 гривень під заставу.   Наразі деталі справи вивчаються, порушена кримінальна справа. 

Подібна «золота» пригода трапилась і з іншою компанією. У цьому випадку теж не обійшлося без  горілки. 19 і 22-річні юнаки з Мукачева вирішили відзначити свою довгоочікувану зустріч. Один запросив іншого до себе додому. Гуляли наповну. У той час до матері прийшла в гості її подруга. П’янку  продовжили  вже вчотирьох.   Так сталося, що гості  згодом залишились наодинці. Приятелю сина господарки оселі   впали в око золоті прикраси гості. Жінка була добряче напідпитку.   Коли вона «відключилась», юнак почав діяти: зняв з руки золоту каблучку,  кулон, ланцюжок і одну сережку. Чоловік відразу  вирішив позбутися краденого. Частину золотих виробів продав знайомим, а решту відніс у ломбард. Золото вилучили, а за цим фактом порушили кримінальну справу.

zak-umvs.gov.ua