Яценюк почав формувати опозиційний уряд

Депутат від НУ-НС, лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк переходить в опозицію та розпочинає формування опозиційного уряду.

Як повідомила прес-служба політика, таке рішення він прийняв після зустрічі з президентом Віктором Януковичем у вівторок, 9 березня.

“Після складної, але дуже важливої зустрічі з президентом України Віктором Януковичем я прийняв рішення – перейти в опозицію, сформувати власний уряд і захищати цінності, ідеали і позицію, з якою я йшов на президентські вибори”, – заявив Яценюк.

Він зазначив, що в іншому разі, зокрема, в рамках коаліції з Партією регіонів, реалізувати свою позицію йому не вдасться. “Це єдиний шлях до того, щоб реалізувати своє бачення розвитку країни. В іншій конструкції, зокрема в конструкції з Партією регіонів, сьогодні це неможливо зробити”, – наголосив він.

Рішення щодо переходу в опозицію остаточне. За словами Арсенія Яценюка, він формуватиме “справжню європейську опозицію”.

Раніше Віктор Янукович повідомив, що Яценюк відмовився від “високої посади” в уряді та заявив про перехід в опозицію. “Я сподіваюся, що це буде конструктивна опозиція, яка не руйнуватиме країну”, – зауважив Янукович.

Натомість у БЮТ вчинок Яценюка розкритикували, звинувативши політика в тому, що він “грає за сценарієм Януковича”. За словами “бютівця” Сергія Соболєва, Янукович призначив Яценюка “улюбленою опозицією, конструктивною та лояльною, м’якою та пухнастою”.

“Янукович прагне мати кишенькову опозицію на чолі з Яценюком, яка завжди може запропонувати тому “чого бажаєте?”. Але нічого у Януковича не вийде, бо він матиме справжню, дієву та жорстку опозицію на чолі з Юлією Тимошенко”, – заявив Соболєв.

Як повідомлялося, опозиція під лідерством Юлії Тимошенко була сформована під час мітингу 9 березня Блокос Юлії Тимошенко, партією “Народний рух України”, “Християнсько-демократичним союзом”, Партією захисників вітчизни і громадським рухом “Народна Самооборона”.

tsn.ua