Другий за добу акт вандалізму в Криму: спалено підручники з історії України

14 березня на мітингу в Сімферополі активісти ПСПУ  Наталії Вітренко та молодіжного фронту “Прорив” спалили підручники з новітньої історії України.

800 учасників мітингу виступили з вимогою реалізувати волю громадян України, виражену на референдумі 17 березня 1991 року, щодо входження України до союзної держави з Росією і Білоруссю.

Нагадаємо, що 14 березня у Севастополі відбулася схожа акція. Проросійські активісти викинули українські підручники з історії до підніжжя пам’ятника Катерини Другої.

Близько 150 підручників з історії України, української літератури та російської літератури за 8-й клас були кинуті в ящики з написом “звалище”, виставлені біля монумента російській імператриці в центрі міста.

Перед цим учасники акції порвали портрет екс-міністра освіти Івана Вакарчука як “головного ідеолога запровадження в українських школах українізації і фальсифікації української історії”.

“Ми вважаємо символічними те, що все це сміття, створене українськими націоналістами, лежить у ніг засновниці нашого міста Катерини Другої. У підручниках з української історії нашим дітям пропагували героїзм бандерівців і культ особи Віктора Ющенка”, – заявив один з організаторів акції Андрій Меркулов.

За його словами, у підручниках з української літератури за 8-й клас дітей “примушували вивчати антиросійські твори і вірші, де росіян називають собаками, а в підручниках з російської літератури за 8-й клас дітей намагалися навчити блатному жаргону”.

Після акції зібрані підручники відвезли на переробку макулатури. На виручені кошти організатори акції збираються купити підручники з російської літератури в Москві.

tsn.ua