Освітяни почнуть масові акції протесту у Києві за відставку Табачника

У Львові проходить багатотисячний мітинг з вимогою відставки нового міністра освіти. Українські освітяни готові до тривалого страйку з вимогою відставки міністра освіти й науки Дмитра Табачника, і мають намір вирушити до Києва.

Про це заявив Голова профспілки працівників освіти Львівщини Андрій Соколов під час позачергової сесії Львівської обласної ради.

Крім того, в цей час близько 5 тисяч людей проводять мітинг біля будівлі Львівської обласної ради з вимогою відставки Табачника.

Мітингувальники тримають державні прапори, прапори партій, які входять до блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”, а також плакати: “Геть Табачника!”, “Міносвіти попереджає – “табак” шкідливий”, “Чорт у табакерці”, “Ми проти русифікації!”, “Геть Табачників – геть зрадників!” й “Знання не “табак” – Табачник не міністр!”.

Раніше мітингувальники пройшли центральними вулицями Львова, скандуючи: “Геть Табачника!”.

Перед людьми виступають депутати Львівської облради, які заявляють, що Табачник є політиком проросійського напрямку й українофобом.

З їх слів, перед ним ставиться завдання маргіналізувати українську освіту й науку, принизити статус української мови, а також зупинити реформи в освіті.

Під час проведення мітингу проходить позачергова сесія Львівської облради, на якій буде розглянуте звернення до Кабінету міністрів з вимогою звільнити Табачника із займаної посади.

Як повідомлялося, Табачник був призначений міністром 11 березня.

12 березня депутат Ради від фракції Блоку “Наша Україна-Народна Самооборона” В’ячеслав Кириленко зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення Табачника з посади міністра освіти й науки.

Після цього партія “Єдиний центр” назвала новопризначене керівництво гуманітарного блоку Кабінету міністрів загрозою реформування освіти.

Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що новопризначений міністр освіти Дмитро Табачник мав би сам піти у відставку, аби не викликати напруження в суспільстві.

tsn.ua