Ректори провідних вузів виступили проти відставки Табачника

Ректори провідних українських вищих навчальних закладів, зокрема Київського політехнічного інституту та Університету ім. Шевченка, підтримали призначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти і науки.

У зверненні, адресованому президенту, прем’єр-міністру та главі Верховної ради, діячі освіти і науки назвали “пропагандистську кампанію” проти діяльності Табачника на посаді міністра спекуляцією “певних політичних сил”.

Представники інтелігенції упевнені, що діяльність Табачника на посаді глави Міністерства освіти і науки сприятиме належному розвитку української освіти і науки.

“Ми вважаємо його (Табачника) саме тим державним діячем, який може забезпечити відродження вітчизняної освіти і науки”, – мовиться в зверненні.

Автори документа дали позитивну оцінку роботі Табачника на посту віце-прем’єра в урядах Януковича, направлену на поліпшення ситуації в освіті. “Завдяки позиції Табачника освіта була вільна від тоталітарної ідеологізації, яка несумісна з нормами існування демократичного суспільства”, – відзначили діячі науки.

Вони схвалили намір міністра повернути зовнішньому тестуванню його справжні функції і автономію вузам, що “дасть останнім можливість відбирати за допомогою визначених ними самим правил абітурієнтів з достатнім рівнем підготовки, що стане заставою підготовки висококваліфікованих майбутніх наукових діячів”.

Крім того, автори звернення підтримали задеклароване Табачником забезпечення вільного вибору мови для навчання всіх рівнів, тестування і складання іспитів.

“Для нас очевидно, що пропагандистська кампанія проти призначення Табачника спекулятивно роздувається певними політичними силами і об’єктивно направлена проти відродження освіти і науки України. Цілком очевидно, що політизування освіти і науки є згубним для розвитку України, і ми підтримуємо, як і більшість діячів освіти і науки, всі дії міністра, направлені на поліпшення ситуації, що наблизилася до катастрофічної”, – підкреслили представники інтелігенції.

Вони запевнили, що зроблять все можливе, щоб “курс реформ Табачника був якнайскоріше реалізований, що має вивести освіту і науку України на якісно новий ступінь розвитку”.

Звернення підписали ректори Київського національного університету ім. Шевченка Леонід Губерський, Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут” Михайло Згуровський, Національного авіаційного університету Михайло Кулик, Національного медичного університету ім. Богомольця Віталій Москаленко, Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазарака, Київського національного університету будівництва і архітектури, голова Ради ректорів Київського регіону Анатолій Тугай та інші.

tsn.ua

2 thoughts on “Ректори провідних вузів виступили проти відставки Табачника

  • 18.03.2010 at 15:08
    Permalink

    дааа… ректори закарпатських вузів… як їм з києва скажуть, так і будуть с… була революція – тихенько сикали і не пускали студентів на мітинги, помаранчеві перемогли – ура, б’ють себе в груди як вони не любили кучмізм, кучмізм повернувся – пи*дять як вони не любили помаранчевих…
    одним словом – БОЛОТО…

  • 30.03.2010 at 12:03
    Permalink

    Прочитав усі статті та публічні висловлювання цієї освіченої людини (Табачника). Не знайшов ні краплі антиукраїнського. А ось нацистська політика помаранчів (Ющенко, Вакарчук, …) – дійсно антиукраїнська. Надівши вишиванки українцями автоматично не становляться… Знов студентів у Львові погнали на протести – у Львові – де можна проводити міжгалактичні майстер-класи з корупції в освіті та медицині. Сумно..

Comments are closed.