На Закарпатті стартував огляд творчих талантів Міжгірського району

У минулу неділю, 18 квітня, у Пилипецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов творчий звіт шкільного колективу, що стартував у рамках районного традиційного огляду.
Присутні учні, вчителі, батьки та інші гості мали можливість спостерігати за майстерним виконанням самодіяльними артистами цілої низки мистецьких творів. З цього приводу варто відзначити насамперед керівника учнівського хору Мар’яну Добош — людину неабиякого музичного хисту, яка душею і серцем уміє прищепити підростаючому поколінню любов до музики і пісні. Саме завдяки Мар’яні Миколаївні після довготривалої перерви в навчальному закладі відновлено творчу діяльність хору і впевнено можна констатувати, що в майбутньому він за виступів на сценах буде заслужено пожинати гучні успіхи глядачів.
У виконанні учнівського хору під керівництвом М. М. Добош прозвучали пісні “Молитва”, “Моя Україна”, “Над Карпатами”, “Рідна мово моя”. Із захопленням всі сприйняли вокально-хореографічну композицію “Добре тому коса косить…” у виконанні учнів 7 класу.
Діти були одягнені в красиве верховинське вбрання, дівчата, виконуючи жартівливі коломийки, гостинно піднесли їсти косарям, наче наживо демонструвалися сінокоси.
Вокальний ансамбль “Верховиночка” привітав глядачів піснями “Музика землі”, “Я віддаю тобі любов”, “Рідне слово”.
Порадували голосами глядачів солісти Ірина Гимба, Лариса Блищак, Аліна Гимба, Марина Гулан, Ангеліна Гавриш, Іванка Грига, Валентин Гавріш.
Учасники танцювального гуртка (керівник Т. В. Гимба) виконали “Закарпатську привітальну”, хореографічну композицію “Моїй мамі” та сучасний танець.
На завершення огляду директор школи Василь Химинець відзначив хорошу музичну підготовку учнів і старанну роботу їхніх наставників.
Іван БЕЗЕГА, заступник директора Пилипецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, “Верховина”