В Ужгороді лікарі врятували новонароджену дитину

В Ужгородському міському перенатальному центрі лікарі врятували новонароджену 800-грамове немовля. Дівчинка народилася 10 березня на 27 тижні вагітності.
Лікарі кажуть, на цьому етапі у плоду недорозвинені основні органі, і головне – легені. Тому дитині вводять спеціальний препарат, який є надзвичайно дорогим, але надається безкоштовно.
Сьогодні Анна-Марі вже набрала вагу, і хоча її не виписали ще із відділення інтенсивної терапії, мати дівчинки Любов Кавун із великою подякою розповідає про ужгородських лікарів і щодня спілкується зі своєю довгоочікуваною донькою.
ДЛЯ ДОВІДКИ. З 2007 року в Україні людиною вважають дитину, яка народилася з вагою не менше 500 грамів. Проте лікарі говорять, що намагаються рятувати дитину, незважаючи на її вагу. В ужгородських медиків це виходить непогано. Через відділення інтенсивної терапії новонароджених, де й рятують малечу, за два роки (2007-2009) пройшло 29 немовлят. Фактично Ужгородський міський пренатальний центр, як розповів лікар Руслан Федьо, виконує функції обласного, і до нього в разі небезпеки передчасних пологів відправляють майбутніх мам із будь-якої точки Закарпаття.
Сергій Гудак, УкрінформФото