Уряд підвищує комунальні тарифи

Микола Азаров розповів, що треба переглянути чинники, які визначають тарифи для населення на газ, електроенергію та житлово-комунальні послуги.

Прем’єр-міністр Микола Азаров Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив про необхідність переглянути комунальні тарифи, пообіцявши при цьому, що подорожчання послуг ЖКГ не торкнеться малозабезпечених українців. Про це він заявив14 червня, звітуючи про перші 100 днів свого перебування на посаді глави уряду.

Азаров розповів, що треба переглянути чинники, які визначають тарифи для населення на газ, електроенергію та житлово-комунальні послуги.

Прем’єр заявив, що завдання уряду – уніфікувати тарифи, що привести їх у відповідність з їх собівартістю. “Структура утворення тарифів має залежати від якості послуг, які надаються людям”, – підкреслив він.

“Чому ціна на воду в Києві в чотири рази менше, ніж у Севастополі”? – запитав Азаров.

Глава уряду запевнив, що “жодна малозабезпечена родина не платитиме більше”. “Різниця сплачуватиметься тими, хто може платити, це наша тверда позиція “, – сказав Азаров.

Водночас він зазначив, що в уряду перед Міжнародним валютним фондом немає зобов’язання підвищувати тарифи на комунальні послуги, оскільки попередня програма співпраці з МВФ, яка передбачала такі зобов’язання, припинена, а нова поки не ухвалена.

tsn.ua