На Закарпатті податківці не дали кооперативу з Ужгорода отримати незаконне відшкодування з ПДВ

Слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 15 ч. 1, 191 ч. 5 КК України стосовно директора ужгородського кооперативу “Н” (сфера діяльності – будівництво), мешканця м.Луганськ.
Встановлено, що протягом лютого 2006 р. директор кооперативу  безпідставно включив до податкової декларації з ПДВ суму податкового кредиту 496,6 тис. грн. за січень 2006 р. за нібито придбане у двох одеських та одного луганського підприємства обладнання для виготовлення соків та дитячого харчування, достовірно знаючи про реальну відсутність вказаного обладнання, а також те, що зазначені суб’єкти оплати за реалізовані товарно-матеріальні цінності не здійснювали.

Працівниками ДПІ у м.Ужгороді проведено позапланову документальну перевірку кооперативу з питань достовірності нарахування суми податкового кредиту з ПДВ за січень 2006 р., яка встановила ряд порушень Закону України “Про податок на додану вартість”. У результаті документальної перевірки прийнято податкове-повідомлення рішення, яким зменшено суму бюджетного відшкодування з ПДВ на 496,6 тис. грн.

Таким чином, працівники податкової служби перешкодили директору кооперативу довести до кінця злочинні наміри, спрямовані на привласнення державних коштів в особливо великих розмірах.

Управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області