Україна вимагатиме від Росії газових гарантій

У Москві під час зустрічі Юрія Бойка і голови правління НАК “Нафтогаз” було оговорено можливості отримання гарантії завантаженості своєї газотранспортної системи.

Україна хоче отримати від “Газпрому” гарантії завантаженості своєї газотранспортної системи. Про це йшла мова 20 серпня в Москві під час зустрічі міністра палива та енергетики України Юрія Бойка і голови правління НАК “Нафтогаз України” Євгена Бакуліна з головою правління ВАТ “Газпром” Олексієм Міллером.

Як повідомили в прес-службі Мінпаливенерго, сторони обговорили питання стратегічного партнерства двох країн в енергетичній сфері. Зокрема були розглянуті питання завантаження української газотранспортної системи.

Як підкреслив Юрій Бойко, питання завантаження української ГТС надзвичайно важливе для енергетичної безпеки України. “Ми хочемо отримати гарантії від “Газпрому”, що будуть достатні обсяги транзиту… Переговори з Росією спрямовані на те, щоб ми не залишилися осторонь транспортних потоків російського газу”, – зазначив Юрій Бойко.

Нагадаємо, напередодні управління інформації ВАТ “Газпром” повідомило, що глава Мінпаливенерго Юрій Бойко і голова правління ВАТ “Газпром” Олексій Міллер відновили переговори про створення спільного підприємства “Нафтогазу” і “Газпрому”.

tsn.ua