В Ужгороді відкрилася IX Міжнародна виставка-ярмарок “Тур’євроцентр-Закарпаття 2010”

На «Турєвроцентрі» представлено 14 регіонів України та 7 держав. В цьому році захід відвідав посол Хорватії та інші поважні гості із Росії, Угорщини, Словаччини. Найяскравіший туристичний захід краю відкрили очільник області Олександр Ледида та голова облради Михайло Кічковський.
Після короткого привітання урочисте перерізання стрічки – і “Тур’євроцентр-Закарпаття 2010” відкрито.

Основний акцент цьогорічної виставки – сільський туризм.  Саме тому особливістю цьогорічного ярмарку стало символічне місце проведення – територія Ужгородського замку та Закарпатського музею народної архітектури та побуту. 13 районів краю розташувались у старовинних хатках і садибах – кожна з них колись була привезена з різних куточків Закарпаття. На подвір’ї кожної хатинки на гостей чекають представники різних районів Закарпаття – власники сільських садиб, народні умільці та музиканти. Демонструють усі принади – від запальних національних танців до колоритних страв, напоїв та виробів народних умільців. Окрім районів краю, розповідати про себе приїхали і представники інших областей – поблизу замку презентаційні стенди Сумщини, Київщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини.

Для Закарпаття, частка сільського населення в якому найвища в Україні, сільський туризм надзвичайно актуальний, адже це потенційний спосіб заробітку для безробітних жителів сіл, особливо гірських. У суботу, під час туристичного карнавалу “Феєрія єдності”, відбудеться презентація “золотих” сіл Закарпаття, тобто лідерів регіону у сільському туризмі.

У триденній програмі виставки – майстер-класи з приготування закарпатських страв та виготовлення сувенірів, дегустація вин, виступи музичних колективів. Знайти для себе щось цікаве, впевнені організатори, зможе кожен.

Програма “Тур’євроцентру-Закарпаття” надзвичайно насичена і включає не лише виставку. Для туроператорів і турагентів організували воркшоп з продажу туристичних послуг. В рамках Днів туризму відбудеться також Інвестиційний форум фестиваль кулінарного мистецтва “Карпатський рататуй”, міжнародна конференція “Використання замкових споруд у туристичній галузі”, туристичний карнавал “Феєрія єдності” та інші події. В неділю в Ужгородському замку відбудуться урочисті заходи з нагоди святкування Дня туризму в Україні та Всесвітнього дня туризму. Дні туризму, та “Тур’євроцентр-Закарпаття” зокрема, широко рекламувалися. Інформація про подію була розміщена у трьох всеукраїнських туристичних журналах, на українському “5 каналі” регіональному телебаченні і пресі, в інтернет-виданнях. Саме тому, організатори очікують багато відвідувачів, яких зацікавить насичена програма заходів..

Міжнародна виставка-ярмарок “Тур’євроцентр-Закарпаття 2010” триватиме з 23 до 25 вересня.

ВЗП, прес-центр Закарпатської  ОДА