Азаров зібрався рятувати світ від продовольчої кризи

Глава уряду запевняє, що Україна може врятувати світ від продовольчої кризи, якщо Світовий банк забільшить для неї інвестиційний портфель.

Прем’єр Микола Азаров звернувся до Світового банку з пропозицією збільшити інвестиційний портфель для України, оскільки Україна, якщо її належним чином підтримати, може врятувати світ від продовольчої кризи.

Відповідну пропозицію він зробив під час переговорів з віце-президентом Світового банку Інгер Андерсен у Києві.

Він запропонував Всесвітньому банку реалізувати в Україні глобальну програму продовольчого забезпечення, розраховану принаймні на 10 років.

“Вже в 2010 році дефіцит зерна у світі досягне 60 мільйонів тонн і, очевидно, в найближчі 10 років світ зіткнеться з дефіцитом продовольства”, – зазначив прем’єр.

“У той же час Україна потенційно може виробляти понад 100 мільйонів тонн зерна, тобто ми здатні стати частиною глобальної програми продовольчої безпеки”, – вважає Азаров.

“Інших ресурсів, крім ресурсів Світового банку, які могли б забезпечити таку програму, напевно, не існує”, – підкреслив він.

У свою чергу Андерсен заявила, що пропозиція українського уряду є дуже актуальною.

Аграрне виробництво знаходиться у фокусі посткризового світу, оскільки глобальна зміна клімату різко змінила звичну картину сільськогосподарського виробництва.

На переконання віце-президента Світового банку, у цей час актуальна серйозна міжнародна дискусія з приводу забезпечення сталого розвитку продовольчого ринку.

Вона зазначила, що президент Світового банку приділяє цій темі особливу увагу.

Зараз починається підготовка нової стратегії Світового банку для України, в рамках якої амбітна ідея, висловлена прем’єром, буде ретельно розглянута.

tsn.ua